Metoda „Calatoria” – Brandon Bays

Metoda „Calatoria” poate fi utilizata atat pentru vindecarea emotionala, cat si ca adjuvant pentru cea fizica. Ea s-a dovedit utila in tratarea bolilor fizice, tulburarilor emotionale, problemelor relationale, blocajelor in cariera si in gestionarea celor mai dificile circumstante de viata.

„Mi-am imaginat in fata ochilor mintii un foc de tabara. In jurul lui eram eu si parintii mei (care erau mult mai tineri si imbracati conform modei de acum cateva decenii). Eu aveam 4 ani si paream foarte nesigura pe mine. Alaturi de noi era si eu-l meu de acum, asa ca m-am decis s-o invit pe fetita de 4 ani sa stea in poala mea, ca sa se simta in siguranta si protejata.

Discutia care s-a desfasurat in jurul focului de tabara m-a surprins la culme. Nu mi-am dat niciodata seama cat de intens a suferit fetita de 4 ani care am fost candva in urma acestei experiente. Se pare ca micuta avea de impartasit o mare durere ramasa neexprimata. In sfarsit ea a avut prilejul de a spune ce n-a putut spune atatia ani la rand. Cuvintele ramase nerostite i-au iesit pe nerasuflate pe gura, ca si cum ar fi asteptat multa vreme sa se poata elibera.

Cand fetita a ramas fara cuvinte m-am intors catre parintii mei si i-am intrebat de ce s-au comportat asa cum au facut-o. Am ramas la fel de surprinsa sa aflu prin ce au trecut acestia la vremea respectiva. Intelegand in sfarsit cauza durerii lor si cat de frustrati si neajutorati s-au simtit in acea perioada, ochii mi s-au umplut de lacrimi. Sora mea s-a inecat la varsta de 4 ani, iar ei isi proiectau uneori durerea pe care nu si-o puteau exprima direct, asupra noastra, a celorlalti copii.

Discutia din jurul focului a continuat pana cand toata lumea a spus ce avea de spus, scotand la lumina cele mai ascunse sentimente. In sfarsit, pentru prima data, micutul meu eu de la varsta de 4 ani a inteles in profunzime de ce s-a intamplat atunci.

In urma acestei experiente am ramas cu o stare de pace si de intelegere reala. Gandurile mele au tacut, iar mintea mea s-a lasat in totalitate prada tacerii. Din profunzimile acestei taceri am auzit cuvintele: „Trebuie sa-ti ierti parintii.” Parca m-ar fi lovit o piatra in moalele capului. Am stiut imediat ca acesta era adevarul. Era atat de evident si totusi nu-mi trecuse niciodata prin minte.

Mi-am imaginat din nou focul de tabara si pe parintii mei in jurul lui, impreuna cu mine. I-am iertat imediat, cu toata inocenta de care putea da dovada un copil. In timp ce buzele mele rosteau cuvintele de iertare, am simtit cum inima imi explodeaza. Actul iertarii a fost absolut autentic si a iesit din profunzimile sufletului meu. Ochii mi s-au umplut din nou de lacrimi Am fost invadata iarasi de o stare de pace care de data asta mi s-a parut desavarsita. Intuitia mi-a spus ca toata suferinta s-a terminat.

Am simtit o energie subtila, dar palpabila, care imi trecea prin maini si prin picioare, invadandu-mi apoi intregul corp. Undeva, in strafunduri, am stiut ca tumoarea incepe sa se vindece. Pana atunci am crezut ca tumoarea era cea care se cramponeaza de mine, in timp ce in realitate eu eram cea care se crampona de ea pentru a ma proteja astfel de o amintire dureroasa si de emotiile asociate cu ea.

Cand am descoperit in sfarsit tiparele emotionale care stateau la baza tumorii, rezolvandu-le odata pentru totdeauna, ratiunea de a exista a acesteia a disparut, iar ea a inceput sa se vindece.”

Extrs din cartea Calatoria a lui Brandon Bays

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*