Fa tu ceea ce crezi ca ar trebui sa faca altii pentru tine

Este normal sa cerem ajutorul celor din jur, atunci cand noi consideram ca nu stim cum sa abordam situatia respectiva. Dar, asta nu inseamna sa incepem sa apelam la toti cei din jur atunci cand nu suntem confortabili cu ceva ce se intampla in viata noastra.

La un moment dat trebuie sa pui punct si sa privesti in perspective: daca eu as rezolva aceasta problema, ce ar trebui sa fac? Ce s-ar intampla mai departe? Indiferent de ceea ce intampini pe parcursul actiunii tale, tu trebuie sa te asiguri ca detii controlul si responsabilitatea a ceea ce urmeaza sa se intample.

Daca tu delegi anumite sarcini altor persoane, si nu inveti ca din cand in cand trebuie sa te mai ocupi si tu de cate ceva, risti sa pierzi controlul asupra vietii tale, si astfel se duce si respectul de sine, si increderea in tine.

Primul pas pe care ar trebui s ail faci atunci cand esti intr-un impas ar trebui sa fie: ce anume depinde de mine sa rezolv asta? Cum ar trebui sa procedez? Ce ar trebui sa invat in plus? Este ok sa-i lasi pe altii sa te ajute, dar, daca nu esti stapan pe tine, o sa apelezi la ei pentru orice nimic si sa nu mai poti face nimic tu insuti.

Cresterea si dezvoltarea ta are legatura cu asumarea responsabilitatii a ceea ce se intampla in viata ta. Sa-ti spui: asta este ceea ce vreau, si asta sunt dispus sa fac ca sa-mi indeplinesc visul. Acestea sunt sacrificiile pe care sunt dispus sa le fac.

Tot ce se intampla acum in viata ta este din cauza sau datorita tie. Sigur, este usor sa dam vina pe altii atunci cand le cerem ajutorul, pentru ca astfel declinam responsabilitatea. Pai da, insa este viata ta. In loc sa te gandesti: este vina aluia ca eu nu sunt fericit, nu mai bine faci tot ce este posibil sa fii fericit, si sa spui: datorita mie si actiunilor mele, eu astazi sunt fericit?

Pentru programari sedinte individuale trimiteti mail la mesaj.divin@yahoo.com. O discutie de 30 de minute este 150 de ron.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*