Schimba “incerc” cu “realizez”

Unul din termenii preferati ai oamenilor este sa spuna “o sa incerc” la absolut tot ce considera ei ca ar face cumva parte din planurile lor viitoare. Orice li se pare interesant, ei spun ca vor incerca sa faca, sa obtina, sa concretizeze. Sunt putine persoane care insa spun din start ca o sa faca tot ce este necesar ca sa-si indeplineasca visul, oricare ar fi acesta. Asadar, daca ai stabilit déjà ce iti doresti in viitor, spune ca vei face tot ce este posibil pentru a ajunge unde iti doresti.

Un simplu exercitiu iti va spune exact ca poti sa faci orice doresti, nu doar sa incerci. Daca iti spui in acest moment: “pot sa ma duc sa deschid fereastra”, ce o sa faci? Automat in mintea ta incepe scenariul: ma ridic de pe scaun, deschid fereastra, inspir aerul fresh, ma intorc iar pe scaun. Si brusc, chiar faci asta. Pentru ca nu presupune mare lucru din partea ta: putin efort mental, putin efort fizic, si cam atat. Insa, cum ar trebui sa procedezi atunci cand este vorba de mai mult?

Pai, un scop important in viata ta este reprezentat de mai multe visuri ale tale. Sau, poti chiar sa nici nu-ti stabilesti un scop, insa stii care vor fi “urmarile”, dupa ce-ti atingi telul. Exemplu: iti cumperi o masina, insa scopul tau este sa te plimbi, sa faci tot felul de calatorii, etc. De multe ori scopul este calatoria, masina intra cumva in acele instrumente de care ai nevoie sa ti-l atingi. Telul tau este acea stare de bine pe care ti-o ofera calatoriile.

Indiferent ce-ti pui in minte, primul tau tel ar trebui sa fie acesta: schimba cuvantul “incerc”, cu “pot”. Vrei un apartament? Primul gand ar trebui sa fie: “Vreau acest apartament, si o sa fac tot ce este nevoie ca sa-l obtin”. Lasa partea cu “incerc”, ca daca o sa continui tot cu “incerc”, ramai la acelasi nivel. Acest cuvant nu te ajuta sa evoluezi, ramane in subconstientul tau o perioada de timp, si apoi “te invata” cum sa te plangi altora ca altii reusesc sa faca ce-si doresc, si tu nu.

Asa ca, in acest moment eu te intreb: ce ai de gand sa faci in continuare? Scrie pe o foaie, si inlocuieste cuvantul “incerc”, cu “pot”. O sa fii surprins de toate ideile care or sa-ti treaca prin minte cand recitesti, si recitesti, si recitesti…

Pentru programari sedinte individuale trimiteti mail la mesaj.divin@yahoo.com. O discutie de 30 de minute este 150 de ron.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*