Ce sa faci cand esti nou undeva: job, cartier, familie, etc

  De fiecare data cand incepi ceva nou te temi ca aceasta experienta poate fi traumatizanta din cauza faptului ca indiferent cat de bine ai sti tot ce se poate sti la nivel emotional, cand ajungi in acel punct vei experimenta si pe plan fizic. Pentru a putea asimila tot ce este nou in viata ta este imperios necesar sa cunosti ce te inconjoara.

 

Incearca sa afli ce trebuie sa faci, cum si unde sunt asezate lucrurile, cui sa ceri ajutor in cazul in care ai avea nevoie si care sunt procedurile care se urmeaza acolo. Ca sa te adaptezi unei noi locatii mai intai trebuie sa stii cum merg treburile acolo, nu? Vorbeste cu oamenii care au autoritate ca sa te asiguri ca stii exact ce si cum trebuie sa faci si evita pe cat posibil sa iesi in evidenta pana cand te acomodezi.

 

Gaseste alte persoane care sunt in aceeasi situatie ca si tine sau care au fost la un moment dat pentru ca este mult mai bine decat sa fii singur. Conteaza foarte mult si felul in care te raportezi la tine insuti, si trebuie sa te asiguri ca ceilalti vad asta tocmai ca sa nu te trezesti ca te iau peste picior sau isi permit anumite lucruri in ceea ce te priveste. Daca primesti critici gandeste-te ca poate acele persoane fac asta pentru ca sunt in necunostinta de cauza.

 

Observa care sunt activitatile preferate de ceilalti si alatura-te lor. Poate ca-ti va fi greu sa te adaptezi la inceput dar dupa aceea iti va fi mult mai usor sa te apropii de ei. Gaseste-ti un mentor pe care sa-l urmezi ca sa vezi ce ar trebui sa faci odata instalat acolo. Incearca sa legi si o parte din hobby-urile tale de job si de colegii de acolo sau de noii vecini, etc.

Pentru programari sedinte individuale trimiteti mail la mesaj.divin@yahoo.com. O discutie de 30 de minute este 150 de ron.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*