Cum sa-ti cureti si eliberezi trecutul

 

Nu-i asa ca uneori simti ca esti frustrat si ca nu intelegi de ce lucrurile merg prost in viata ta, mai ales daca consideri ca nu meriti? Atunci cand acest lucru se intampla, sunt foarte multe sanse ca noi sa ni le facem cu propriile maini, adica anterior momentului in care le constientizam. Tu, cel din prezent, esti urmarea ta, cel din trecut. Toate deciziile pe care tu le- ai luat in trecut te-au adus in acest moment, indiferent daca este fericit sau nefericit.

De multe ori atunci cand ceva nu merge cum trebuie in viata noastra, spunem simplu ca de vina sunt parintii nostri, sau ceva ce am facut la un moment dat, acum fiind efectul acelei cauze. Insa, sunteti constienti ca de fapt tot ce facem, facem ca sa evitam tocmai raspunderea pe care trebuie sa ne-o asumam. Cand faci ceva ce ii deranjeaza pe ceilalti, sau cand faci ceva care nu are legatura cu tine, creezi de fapt tot felul de legaturi care nu-ti vor fi de folos pe viitor. La momentul respectiv nu constientizezi, insa, in prezent acele decizii / actiuni ale tale il vor afecta in bine sau in rau pe tine cel din viitor.

Exercitiu: gandeste-te la o situatie neplacuta din trecutul tau, nu conteaza care domeniu din viata ta este afectat in acest moment, in urma acelei situatii. Scrie pe o foaie tot ce simti tu acum, referitor la acel moment: ce s-a intamplat, alte persoane implicate, ce ai simtit atunci, cum ai rezolvat acea problema, etc. Scrie-o ca pe o poveste, si apoi incepi sa te intrebi de fapt care este momentul pentru care acum esti atat de afectat, si incearca sa-l rezolvi. Cand termini, ia o alta problema, si tot asa.

Noi nu stim de multe ori sau in multe situatii cat de puternici suntem, si avem uneori nevoie de confirmari, si aceste confirmari se fac tocmai constientizand perioadele nefaste prin care am trecut, si pe care le-am rezolvat. Asa ca, data viitoare cand in viata ta se intampla anumite lucruri pe care tu le consideri negative, mai bine gandeste-te ce ai de invatat din ele. Astfel nu numai ca treci peste ele, inveti ceva, ci ai si grija sa nu le repeti.

Pentru programari sedinte individuale trimiteti mail la mesaj.divin@yahoo.com. O discutie de 30 de minute este 150 de ron.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*