Multumeste-ti tie insuti

 

 

Este binecunoscut faptul ca, pentru a fi cat mai productiv pe timpul zilei, este important sa avem un somn linistit, care sa ne reincarce bateriile consumate in timpul zilei. Indiferent cate energizante am bea sau am manca in timpul zilei, nu vom putea suplini o noapte de somn tulburat. Din punct de vedere energetic, noi ne hranim in timpul noptii cu ceea ce consumam in timpul zilei.

Nu te lua dupa tot ce spun ceilalti referitor la ambianta camerei in care dormi, sau culori, sau ce anume consumi ca si mancare. Cel mai important este ca tu sa te simti bine, si ca atare tu trebuie sa decizi ce anume te ajuta pe tine sa faci asta. Tu trebuie sa stii de ce ai nevoie, nici o persoana din exterior nu te poate ajuta. Pentru ca in timpul noptii constiinta noastra „se duce” prin alte lumi, ar trebui ca macar aproximativ o ora sa nu faci nici o activitate care sa te solicite foarte mult fizic sau psihic. Cea mai buna recomandare este ca tu sa vizionezi un film de comedie inainte de culcare.

Am sa-ti spun ceva ce am descoperit acum cateva luni: se pare ca exista oameni care se pot odihni foarte bine, chiar daca dorm 3-4 ore pe noapte. Fiecare organism are nevoie de odihna si relaxare. Asta insa nu inseamna ca tu sa te iei dupa ce spun cei din jurul tau, ci observa-ti obiceiurile. Daca programul tau de lucru iti permite sa dormi in timpul zilei si sa lucrezi noaptea, mai ales daca te simti odihnit, fa asta. Daca ai nevoie de 10 ore sa dormi, ca sa fii relaxat, atunci fa asta.

Exercitiu: cu aproximativ 10 minute inainte de a te aseza in pat ai grija sa elimini din sistemul tau tot ce s-a intamplat in ziua respectiva, mai ales ceea ce este cu conotatie negativa. Pentru asta deschide ferestrele ca sa intre aer proaspat, aprinde o lumanare, fa o meditatie, spune o rugaciune, etc. Inainte de a inchide ochii incepe sa numeri de la 100 inapoi (Metoda Silva), pentru a intra in starea alfa si a te relaxa. Asta iti va permite sa accesezi acea stare de somn care iti reimprospateaza corpul si mintea si te pregateste pentru o noua zi, mult mai luminoasa ca anterioara.

Trebuie mereu sa fii constient de faptul ca prima persoana din viata ta esti tu, indiferent cat de empatic esti sau ce simti in corelatie cu ceilalti / altii. Sper ca esti constient ca, cel putin in fiecare dimineata, trebuie sa-i multumesti divinitatii ca existi, precum si pentru toate lucrurile minunate care exista in viata ta. Asa iti asiguri si aparitia altor lucruri pozitive si minunate in viata ta.

Fara tine tu nu ai exista in viata ta, si stii asta. Inainte de a exista fizic, sufletul tau a avut parte de multe experiente, si de multe ori el va sti ce trebuie sa faci ca sa-ti fie bine. Sufletul, personalitatea, egoul tau fac parte din tine. Divinitatea te ajuta tot prin intermediul tau, pe principiul: „Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista”. Deci, ca sa fii fericit, ai nevoie de Dumnezeu, si apoi de tine.

Gaseste o modalitate sa asimilezi energia de recunostinta pe care ceilalti ti-o „adreseaza”. Adica, de fiecare data cand cineva iti multumeste (verbal sau faptic), incearca sa te observi cum reactionezi. Daca tu crezi ca ti se cuvin acele multumiri, este ca si cum si tu insuti ti-ai adresa multumiri. Daca tu consideri ca ai mai putea sa ajuti acea persoana, continua sa faci asta. O sa vezi ca singur o sa incepi sa-ti multumesti si sa iti creasca stima de sine.

Exercitiu: priveste-te in oglinda intr-o dimineata si gandeste-te ce ai putea sa faci tu astazi ca sa fii fericit. Nu are importanta daca este vorba de ceva minor sau nu, ai grija doar sa si termini azi. Si nu cere ajutorul divinitatii ca sa faci asta. Pur si simplu spune-ti tie, uitandu-te in ochii tai in oglinda: „astazi voi fi fericit pentru ca voi face…imi multumesc pentru asta.” Si o sa vezi ca pe parcursul zilei divinitatea o sa-ti deschida drumurile si o sa-ti scoata in cale diverse oportunitati sa-ti atingi scopul. Iar seara poti sa multumesti atat divinitatii cat si tie pentru o treaba foarte buna facuta impreuna.

 

Pentru programari sedinte individuale trimiteti mail la mesaj.divin@yahoo.com. O discutie de 30 de minute este 150 de ron.

 

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*