Cum sa nu te mai sperie necunoscutul

 

Toti am avut probleme la un moment dat in viata cu tot ce reprezenta necunoscut. Chiar si atunci cand eram mici a trebuit sa facem eforturi sa invatam sa mergem, apoi sa vorbim, etc. Daca stai tot timpul in zona de confort, nu ai cum sa evoluezi, automat incep sa apara frustrarile. De acord cu tine, nu mai trebuie sa te lupti cu tine in ceea ce priveste necunoscutul, dar nici nu esti fericit.

 

Psihologii spun ca in spatele temei de necunoscut sta de fapt frica de esec, si ca de fapt tu esti singurul care isi da cu stangul in dreptul, intocmai ca sa nu ai dezamagiri si eventual sa suferi. Din nou revenim la copilarie: pana ai invatat sa mergi, ai cazut de o multime de ori. Este foarte probabil ca si cum sa “patesti” la fel. Nu uita insa ca de fapt orice esec trebuie sa fie o lectie pentru noi si ca se repeta doar daca nu o invatam.

 

Orice este necunoscut la un moment dat va deveni cunoscut. Depinde de tine insa cand anume se va intampla asta. Incearca sa-ti imaginezi viitorul, mai précis ultima zi din viata ta. Ce anume vrei sa rememorezi? Toate acele momente in care chiar ai facut eforturi sa te autodepasesti, si amintirile ulterior, de fericire si implinire atunci cand ti-ai atins scopul? Sau vrei sa regreti tot ce nu ai facut pana atunci? Este foarte important sa retii faptul ca mai bine regreti ceva ce ai facut, decat ceva ce nu ai facut.

 

Viata este ca un roller-coaster. Depinde de tine in ce fel actionezi. Cu siguranta vor fi urcusuri si coborasuri, dar este de preferat intodeauna sa stii si sa ai incredere ca poti sa depasesti orice universul ti-a pus in cale, pentru ca intr-adevar asa este. Si uite asa necunoscutul poate deveni cunoscut, doar daca faci calatoria spre el, pas cu pas.

Pentru programari sedinte individuale trimiteti mail la mesaj.divin@yahoo.com. O discutie de 30 de minute este 150 de ron.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*