Saracia nu este spirituala

Poate te intrebi de ce se vorbeste atat de mult despre sacrificiu, persecutie si timpuri grele ca etape necesare ale caii spirituale in viata. Istoria dezvaluie ca practici inspirate de invataturile Bibliei continua sa fie observate in timpul primelor secole dupa Hristos. Dar deodata religia devine mai secularizata, ajungandu-se la abateri si variatii de la invatatura originala a lui Iisus.

Mai tarziu, sistemul feudal din Evul Mediu a asigurat doar catorva privilegiati bunastarea. in timpul acestei perioade, invatatura „saraciei si a penitentei” a fost oferita masei ca singura cale de mantuire, iar din lipsa si privatiune s-a facut o „virtute crestina”. Milioane de oameni plini de incredere au fost impinsi sa creada ca e „pios sa fii sarac”, o credinta ce a fost folositoare in impiedicarea revolutiilor in randul maselor.

Unele din aceste vechi idei feudale cu privire la saracie ca virtute spirituala inca mai persista astazi, dar sunt false, idei facute de om si nu adevarul colosal al lui Dumnezeu pentru mine si pentru tine.

Asadar pe viitor nu te mai scuza, pe tine sau pe altii pentru dorinta de a prospera. Este o dorinta divina careia trebuie sa i se acorde o implinire divina. Poti sa aduci cu curaj multumiri pentru ca prosperitatea este mostenirea ta divina; ca dorinta tatalui pentru tine este binele nelimitat, nu doar mijloacele unei existente sarace.

Legile dinamice ale prosperitatii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*