Cum sa intrerupi ciclul karmic

Karma este pur si simplu cauza si efect. Daca aruncati o piatra prin fereastra inchisa, aveti o cauza (aruncarea pietrei), si un efect (spargerea geamului). Orice efect care se manifesta are o cauza. Daca sunteti nefericit in viata, daca va nemultumeste situatia financiara, daca relatiile sau sanatatea au de suferit, trebuie sa intelegeti ca exista o cauza pentru toate. Aceste cauza pot fi urmarite de-a lungul unui fir care se desfasoara din vietile trecute. Mintea subconstienta retine toate aceste cauze pentru ca este o banca perfecta de date. Mintea subconstienta supravietuieste mortii fizice, astfel ca pentru ea o noua viata inseamna doar schimbarea unui corp cu altul. Subconstientul este acelasi, numai ca a invatat cateva lectii in plus si a evoluat spiritual.

Toate lucrurile pe care le-ati facut sau pe care nu le-ati facut in viata aceasta si in cele trecute vor genera anumite efecte in aceasta viata, ca si in vietile viitoare. Legile karmei sunt drepte. Sufletul are intotdeauna vointa proprie (liber arbitru), intr-o masura mai mare sau mai mica. Karma va poate aduce bucurie sau tristete, in functie de efectele pe care le-ati atras si de caile pe care le-ati ales si le-ati urmat. Scopul karmei nu este recompensarea sau pedepsirea. Scopul ei este educarea subconstientului si purificarea acestuia. Odata purificat, subconstientul nu mai are nevoie de hrana, sau de ciclu karmic. Ciclul karmic este lantul vietilor pe care le traim pentru a elimina toata negativitatea pe care am acumulat-o in vietile trecute.

Bilantul sau rezultatul final al ciclului karmic este zero. Cand toate cauzele pozitive pe care le insumam anuleaza toate cauzele negative si cand invatam toate lectiile pe care trebuie sa le invatam, ciclul karmic se implineste. Bilantul este zero, iar subconstientul este purificat. Nu mai avem nevoie sa ne intoarcem pentru anumite lectii.

Daca insa raspundem negativ la anumite teste (cu ura, razbunare, gelozie, meschinarie sau alte emotii negative), inseamna ca nu ne-am invatat lectia, am cazut la test si va trebui sa-l refacem, fie in viata aceasta, fie in una viitoare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*