Iubirea umana si cea divina

Elementul principal in orice relatie este iubirea. Fara ea, nici o relatie nu poate functiona benefic. Iubirea ne leaga unul de celalalt, de creatie si de Dumnezeu. Iubirea apare in multe forme. Indiferent de modul de exprimare, daca dragostea este adevarata, ea emana din aceeasi sursa spirituala. Cea mai inalta manifestare a dragostei este iubirea divina. Impreuna cu mintea divina, iubirea divina este cea mai puternica forta primara din univers. Ea emana direct din inima lui Dumnezeu. Iubirea divina este legatura care mentine relatia in uniune. Este bataia inimii vietii insesi. Fara aceasta iubire, nu ar exista un scop in viata, nici dorinta de a crea sau de a actiona.

Expresia iubirii spirituale in fiecare dintre noi poate fi descrisa ca fiind pura si neconditionata, atunci cand iubim fara a astepta ceva in schimb. Acest tip de iubire poate fi intalnit atunci cand oamenii ii pun pe ceilalti inaintea lor sau isi risca viata pentru altii. Aceasta iubire inalta conduce la iubirea universala fundamentala, in care iubim toata creatia, neconditionat. Iubirea divina intruchipeaza toate atributele vietii spirituale, cum ar fi blandetea, intelegerea si compasiunea. Aceasta iubire celesta este insotita de o bucurie si de o inaltare extraordinare. Partea cea mai buna dintre toate este ca iubirea divina este eterna. Este intotdeauna la dispozitia noastra; nu ne va dezamagi si nu ne va insela niciodata.

Iubirea umana tinde a fi conditionata, ceea ce o face egoista. O persoana care iubeste la nivel uman va iubi ceea ce va primi de la cealalta persoana. Daca intensitatea atentiei pe care cel iubit o primeste este diminuata sau dispare, atunci iubirea paleste.

Suntem aici ca sa invatam lectiile vietii, unul de la celalalt, Odata ce invatam sa ne iubim unul pe celalalt, indiferent de imperfectiuniel noastre, atunci ne aratam capacitatea de a iubi divinul. Nu putem fi foarte aproape de a-l iubi pe Dumnezeu, daca suntem in razboi cu semenii nostri. Toate problemele din relatii isi au radacina intr-o lipsa a iubirii, manifestata intr-un fel sau altul. Sunt atatia oameni care spun ca iubesc, dar, oare, chiar o fac cu adevarat?

Majoritatea dintre noi stim cat de importanta este iubirea. Teoretic, putem intelege principiile iubirii divine, dar unaoei pare atat de greu sa le aplicam in situatiile reale de viata. Sufletele intelepte au profesat iubirea spirituala timp de secole. Atunci de ce este atat de greu de pus in aplicare? De ce nu este lumea un loc unde sa guverneze iubirea?

Pentru programari sedinte individuale trimiteti mail la mesaj.divin@yahoo.com. O discutie de 30 de minute este 150 de ron.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*