Ce faci atunci cand n-ai chef de nimic?

Toti avem momente sau chiar zile in care orice am face, pur si simplu nu gasim motivatia sa ne ridicam din pat si sa facem ce trebuie. Pana aici nici o problema, corpul nostru fizic dar si cel mental au nevoie de cate o pauza din cand in cand. Ce te faci insa atunci cand trebuie sa faci anumite lucruri, esti constient ca trebuie sa le grabesti, insa preferi sa te dedici altor activitati? Care este motivul pentru a face acest lucru?

Si, ca si cum nu ar fi de ajuns doar faptul ca preferi sa pierzi timpul in loc sa faci ceva pentru evolutia ta (pe oricare plan ar fi ea), te trezesti ca ai niste dead-line-uri care se apropie cu repeziciune si parca tot nu-ti vine sa te apuci de munca. Si exact atunci alte activitati ti se par mult mai distractive decat de obicei, astfel reusind sa amani cat mai mult posibil momentul 0 in care sa constientizezi (de multe ori cu disperare), ca trebuie sa te grabesti ca sa ai ce vrei.

Stiai ca multe dintre capodoperele acestei luni au fost create in momentele in care fauritorii lor nu avea chef de nimic? Insa, asta nu inseamna ca au obtinut succesul ulterior, ci ca au muncit destul de mult ca sa produca piesele necesare obtinerii produsului final. Si, cand s-au trezit ca nu mai au chef de nimic, de fapt au realizat ca tot ce trebuie facut este sa potriveasca piesele puzzle-ului. Cineva a spus la un moment dat ca orice succes aparut peste noapte este de fapt un succes cu ani de munca in spate. Si asa este.

Exercitiu: Scrie pe o foaie ce iti doresti. Sa zicem ca trebuie sa-ti mobilezi bucataria. Sus in mijlocul paginii scrie asta, si sub scrie data limita la care sa termini cu asta. Sub, incepe sa scrii toate activitatile distractive care te-ar putea distrage de la planul tau (nu este valabil pentru cei cu multitasking). Apoi fa un fel de tabel / calendar in care sa notezi zilnic cat timp aloci visului tau si cat timp aloci altor distractii. Eu zic sa pui termen limita o luna de zile. O sa vezi ca dupa aproximativ 10 zile o sa intri in panica, ba chiar risti sa-ti faci o parere proasta despre tine, pentru ca aloci mai mult timp distractiilor. Pana la sfarsitul perioadei limita o sa indrepti lucrurile cu usurinta.

Pentru programari sedinte individuale trimiteti mail la mesaj.divin@yahoo.com. O discutie de 30 de minute este 150 de ron.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*