De ce este important sa-ti repari trecutul

Sa-ti repari trecutul este imperios necesar, daca vrei sa ai un prezent si un viitor care sa te faca fericit. De fiecare data cand iei haine noi, curate pe tine, trebuie sa-ti faci un dus inainte, pentru ca altfel o sa murdaresti si hainele de acum. Cam acelasi lucru se intampla si cu timpul: trecut, prezent, viitor. Curata-ti trecutul sa ai un prezent frumos, curatat-ti prezentul sa ai un viitor frumos.

De multe ori oamenii nu inteleg ca experientele pe care noi le traim in copilarie ne ajuta sa ne dezvoltam mai departe ca si adulti, si ca in acei ani creierul nostru se dezvolta. Este foarte adevarat, in anii urmatori, in special cand suntem pe picioarele noastre, putem sa evoluam si sa ne construim viata exact cum vrem, insa cu cat sunt mai multe abuzuri in copilarie, cu atat ne va fi mai greu. Este ca si cum ai incerca sa construiesti o casa atunci cand temelia nu este bine construita.

Probabil te-ai intrebat de ce atatea persoane au o viata minunata (in sensul ca nu au necazuri, sau ca au o familie completa, cand tu incerci sa te casatoresti de nu stiu cati ani, sau cand tu nu poti sa ai copii si altii nu depun prea mult efort). Acele persoane au vazut in cadrul familiei in care au crescut, aceste obiceiuri. Daca au crescut intr-o familie in care parintii au fost casatoriti, in care nici unul din parinti nu i-a abuzat verbal, fizic, sexual, atunci ei au mult mai multe sanse decat ceilalti sa-si intemeieze o familie.

Copilaria noastra are mare legatura cu increderea in noi pe care o vom avea atunci cand vom creste. Probabil ai frica de vorbit in public, sau te temi sa nu te paraseasca partenerul, pentru ca asta i s-a intamplat unuia din parintii tai. Daca ei nu iti insufla increderea in tine atunci cand esti mic, ba te mai si insulta, pe masura ce te dezvolti, vei descoperi ca iti este foarte greu sa pornesti pe un drum singur si sa fii independent, pentru ca nu ai dezvoltata mentalitatea ca ai destula incredere in tine si poti sa faci orice iti pui in minte.

Ne gandim ca este greu sa iertam o alta persoana tocmai din cauza faptului ca, ceea ce acea persoana a cauzat in viata noastra inca mai are efecte negative. Cum putem sa iertam o persoana care, de exemplu, ne-a furat niste bani, cand noi inca ne luptam sa supravietuim si avem nevoie de acei bani? Sau cum putem sa ne iertam parintii pentru ca nu ne-au oferit mai multe, si ca din cauza lor noi acum nu avem ce ne dorim? Si exemplele pot sa continue.

Ce trebuie sa stii, in primul rand, este faptul ca de fapt daca iertam pe altii, ne iertam de fapt pe noi. In momentul in care inca ne amintim cu ura sau cu dezgust de o persoana care ne-a facut rau, ne facem noua insine rau, pentru ca cream in jurul nostru energie negativa pe care nu avem cum s-o inlaturam, decat daca iertam. Nu poate sa ne mearga noua foarte bine daca nutrim ganduri rele fata de altii.

Mereu avem impresia ca nu meritam sa ni se intample noua asta, si ca nu suntem vinovati, mai ales ca nu am facut nimic rau acelei persoane. Daca ne gandim ca, poate din punct de vedere karmic, intr-o alta viata de fapt noi i-am facut un rau mult mai mare si, pentru ca nici ea n-a putut sa ne ierte, ne trezim cu ea in aceasta existenta, facandu-ne probleme, nu mai pare atat de lipsit de sens sa ne faca rau.

Din punct de vedere energetic, neiertarea produce in corpul nostru fizic boli incurabile. Cancerul, una dintre aceste boli, este datorat faptului ca la un moment dat in aceasta existenta nu am putut sa iertam ceva, ce, pe masura ce a trecut timpul, a avansat ca si boala fizica. Si acesta este doar un exemplu. Ati putea sa va ganditi la asta inainte sa va hotarati ca de fapt, daca iertati pe cineva, va asigurati voua insiva o forma de fericire.

Ca in prezent si viitor sa ti se intample lucruri minunate, trebuie sa-ti vindeci corpul, atat fizic cat si energetic. Degeaba incerci de exemplu sa ai o noua relatie sentimentala armonioasa, plina de dragoste, daca tu in sinea ta mai ai resentimente fata de cel/cea care te-a parasit. Daca nu alegi sa te vindeci (si slava Domnului ca metode sunt multe), risti ca prezentul de acum sa devina viitorul de maine, la fel de sumbru ca prezentul de azi.

Nu esti limitat de ceea ce s-a intamplat in trecutul tau. Deciziile pe care le-ai luat, actiunile pe care le-ai intreprins, nu te definesc acum in totalitate. Acum poti sa faci ceea ce vrei sa faci si ai libertatea sa te bucuri de tot ce este bun in viata. Azi e o noua zi, mult mai buna decat cea de ieri, si vine cu noi oportunitati. Decide sa iti creezi un nou viitor, pe baza deciziilor pe care le iei acum, si care nu sunt influentate de ceea ce s-a intamplat in trecut.

Pentru programari sedinte individuale trimiteti mail la mesaj.divin@yahoo.com. O discutie de 30 de minute este 150 de ron.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*