Cum sa termini ce ai inceput

Ai obiceiul sa incepi tot felul de proiecte dar din varii motive nu reusesti sa le duci la bun sfarsit? Stii ca nu esti singurul, nu? Important este sa stim cum sa ne luptam cu distragerile care pot aparea pe parcurs sau cum sa ne revenim atunci cand o parte a planului nu a functionat. Nici un plan nu este perfect deci este normal sa sufere modificari. In fond, crestem cu totii, nu?

Una din principalele motive pentru care nu termini ce ai inceput este faptul ca incepi multe in acelasi timp si pe masura ce se dezvolta nu te mai simti in stare sa le urmaresti pe toate, automat treptat treptat te indepartezi de obiectiv. Intotdeauna trebuie sa ai planuri de rezerva pentru ca pot sa apara obstacole pe care nu le-ai putut anticipa, sau sa apara alte urgente.

Invata sa fii selectiv in planurile tale si da-ti seama pe care le poti duce la indeplinire intr-un timp scurt si pe care le poti duce la indeplinire pe parcursul catorva luni de exemplu. Cel mai utilizat motiv pentru care tu nu duci la bun sfarsit ce incepi este faptul ca pe parcurs iti pierzi entuziasmul si cedezi. Trebuie sa fii foarte convins ca asta vrei sa faci si sa nu fie doar o toana de moment.

Cand iti faci planul trebuie sa iei in considerare toate aspectele: cat va dura, care este recompense, ce persoane va trebui sa implici, de ce suma de bani ai nevoie, etc. Bineinteles ca poti sa faci improvizatii pe parcurs dar de exemplu daca te trezesti la un moment dat ca ai nevoie de o suma de bani uriasa ca sa gestionezi o problema si nu ii ai, atunci o sa infrunti acea problema.

Energia pe care o investesti este foarte importanta asadar este bine de luat in calcul. Inceteaza sa mai fii un perfectionist pentru ca nu-ti faci decat defavoruri. Nimeni nu este perfect si apoi, daca esti perfect cum de vrei sa ai acel ceva pentru care muncesti? Daca esti perfect inseamna ca viata ta este perfecta. Angajeaza-te cu toata inima in proiect si nu lasa pe nimeni sa te demoralizeze pe parcurs.

Pentru programari sedinte individuale trimiteti mail la mesaj.divin@yahoo.com. O discutie de 30 de minute este 150 de ron.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*