Cum sa iubesti pentru a fi iubit. Teoria reciprocitatii in iubire

Iubirea este acel sentiment puternic pe care il nutrim fata de oameni, animale sau lucruri care ne-au satisfacut, ne satisfac sau ne vor satisface cele mai profunde dorinte si nevoi. Fraza nu suna prea original, dar va pot garanta ca daca o analizam mai indeaproape, vom gasi in ea o sumedenie de lucruri care nu sunt usor de acceptat.

De exemplu, potrivit acestei definitii, noi iubim nu oamenii, ci ceea ce ei, sau animalele, sau lucrurile ne ofera. Daca persoana pe care o iubim nu ne satisface in privinta celor mai importante dorinte, atunci, sunt convins, vom inceta treptat treptat sa o mai iubim. Daca nu rezulta satisfactii, foloase sau placeri din acea relatie, iubirea se stinge.

Dar si contrariul este adevarat. Daca cineva ne satisface tot mai mult dorintele si nevoile, vom fi tentati sa-l si iubim. Dar sa nu uitam, nu pe individ il iubim, ci ceea ce face el pentru noi. Daca vom intelege si vom accepta acest simplu fapt, atunci vom reusi mult mai usor sa fim iubiti de catre altii.

E bine sa privim in mod realist aceste lucruri, altfel am putea da gres. Daca acceptam realitatea si intelegem care este sensul adevarat al iubirii, nimci nu va trebui sa mai facem impotriva vointei noastre, pentru ca altii sa ne iubeasca.

Cum sa iubesti pentru a fi iubit, Paul Hauck

Pentru programari sedinte individuale trimiteti mail la mesaj.divin@yahoo.com. O discutie de 30 de minute este 150 de ron.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*