Cum sa devii mai eficient si sa nu pierzi timpul

Stim cu totii ca este foarte important ca timpul si efortul pe care le depunem pentru a accesa ceea ce ne dorim sa fie bine distribuite. Ai in continuare cateva tehnici pentru a accesa ce-ti doresti intr-un mod cat mai eficient si accesibil pentru tine.

 

In fiecare seara stabileste-ti agenda de a doua zi. Cu cat esti mai indecis si lasi mai multe brese, cu atat mai mult maine vei pierde timp din cauza faptului ca nu vei sti ce decizie sa iei.

 

Fii foarte atent de fiecare data cand spui da cuiva, sau unei actiuni de-a ta. De fiecare data cand spui ca vei face ceva, de fapt vei refuza sa faci altceva. Fa un calcul si vezi ce anume se merita sa faci, si ce anume ar trebui sa inlaturi de la tine.

 

De fiecara data cand iti trece prin cap ca ar trebui sa faci ceva, fa acel ceva imediat. Cu cat mai mult eviti sa-l faci, cu atat mai mult te aglomerezi, pentru ca sigur vei mai amana si alte lucruri. Si apoi, nu degeaba exista proverbul: “nu lasa pe maine ce poti face azi”. S-ar putea ca maine sa fie prea tarziu si tu sa fi pierdut o multime de alte oportunitati.

 

Indiferent cat de greu ti-ar fi, termina intotdeauna lucrurile pe care le incepi. Sau, daca nu poti face asta din cauza ca te plictisesti, fa in felul urmator: stabileste-ti un maxim pe 3 lucruri pe care sa le faci, si jongleaza cumva cu ele. Daca faci asta cu ceva, vei avea mereu tendinta sa faci asta, si risti sa te trezesti ca ai foarte multe lucruri de facut, si din cauza asta ai putea sa pierzi oportunitati noi de a acumula ceva.

 

Atunci cand ai o intalnire programata, mai ales daca trebuie sa te deplasezi undeva, suna inainte pentru confirmare. Nu ai de ce sa pierzi timpul pe drum.

 

O data pe saptamana, sau zilnic, fa o lista cu toate actiunile pe care trebuie sa le intreprinzi, si incearca sa le prioritizezi.

 

Foloseste tehnica pomodoro. Cauta mai multe detalii pe net. Practic, pui un ceas sa sune din 20 in 20 de minute, si in fiecare interval faci cate o activitate. La inceput o sa-ti fie destul de greu, dar daca te obisnuiesti o sa devii din ce in ce mai eficient.

Pentru programari sedinte individuale trimiteti mail la mesaj.divin@yahoo.com. O discutie de 30 de minute este 150 de ron.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*