Iesi din zona de confort

 

Ce inseamna zona de confort? Este situatia in care te afli in prezent, cand esti intr-un mediu pe care il poti controla, unde totul este familiar si confortabil, indiferent ca sunt lucruri placute sau neplacute. Obiceiurile tale, rutina, talentele, cunostintele, atitudinea ta fac de asemenea parte din zona ta de confort. Daca reusesti cumva sa te rupi de toate acestea, vei observa ca in jurul tau se intampla tot felul de lucruri care au o foarte mica legatura cu ceea ce stiai tu despre viata.

 

Nu conteaza ce se intampla acum in viata ta, in interiorul tau incepi sa te schimbi, chiar daca nu constientizezi ca se intampla asta. Cand incepi sa „spargi” zona de comfort incepi sa te bucuri de lucruri noi, si sa incepi sa te simti bine cu tine insuti, si incepi sa ai din ce in ce mai multa incredere in tine si in actiunile pe care urmeaza sa le intreprinzi. Trebuie sa iei in calcul ca in momentul in care incetezi sa mai „impingi” sa se intample aceste lucruri, este posibil sa pici iar in zona de confort, unde totul este bine si caldut, pana cand din nou vrei sa evoluezi.

 

Trebuie sa stii ca evolutia, intelegerea unei noi constiinte, chiar tu devii un alt om de-abia dupa ce decizi sa-ti infrunti una din temeri. Important este sa nu stai in zona de confort si sa lasi fricile sa preia controlul asupra ta, ci sa actionezi de fiecare data cand simti ca esti amenintat in vreun fel.

 

Zona urmatoare este zona de invatare, unde descoperi o multime de lucruri noi, pe care incepi sa te gandesti cum sa le pui in practica. Pentru a evolua, incepi sa realizezi ca ai nevoie sa accesezi aceasta lume, asa ca usor usor faci pasi afara din zona de confort. Nici nu trebuie sa faci prea multi, sau sa schimbi radical anumite percepte, important este sa faci pasi si sa nu dai inapoi.

 

Pe masura ce descoperi noi si noi culturi, oameni, zone, tari, incepi sa observi, experimentezi compari, inveti, te bucuri de ceea ce gasesti. Este ca si cum ai gusta ceva nou, incitant, nu stii exact ce e sau despre ce este vorba insa iti place. A parasi zoan de confort inseamna a incerca ceva nou, indiferent ce inseamna asta. Singura chestie este sa inveti ceva nou ce te ajuta sa evoluezi, nu sa involuezi.

Pentru programari sedinte individuale trimiteti mail la mesaj.divin@yahoo.com. O discutie de 30 de minute este 150 de ron.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*