Conditionarile negative pe care le ai in legatura cu banii

Cu totii avem probleme cu banii, la un moment dat in viata noastra. Fie ca este vorba de salariul pe care-l primim, sau de faptul ca vrem sa ne cumparam o masina, o casa, sa accesam o vacanta, un premiu constand in bani, etc. Dar, ti-ai pus vreodata intrebarea ca, s-ar putea ca tu insuti sa te sabotezi? Si de fapt sa nu fie de vina seful tau ca ai salariul mic, iubitul tau pentru ca nu castiga indeajuns, sau parintii ca nu ti-au facut cadou o casa?

Anumite conditionari pe care le avem in ceea ce priveste banii de fapt vin din copilarie, cand tu poate nu ai dat prea mare importanta acestui lucru. Acum insa, cand esti matur, te gandesti ca poate nu meriti sa castigi o anumita suma de bani, pentru ca parintii tai n-au avut-o, sau ca nu poti sa ai o anumita masina, pentru ca in gandul tau persista acea cearta intre parintii tai, cand au stabilit ca ei nu-si permit o masina scumpa.

Indiferent in ce situatie materiala te afli in acest moment, trebuie sa stii ca exista intotdeauna un nivel superior al prosperitatii, pe care poti sa-l atingi. Atunci cand esti plin de datorii, este foarte greu sa creezi ceva care sa-ti aduca venituri. Pentru ca, din pacate, te gandesti ca, in loc sa strangi bani pentru tine si viitoare investitii, trebuie sa platesti datoriile. Insa, nu poti sa creezi ceva nou, magnific, pana nu te eliberezi de ceea ce este vechi si nefolositor pt tine.

Indiferent de problemele pe care le ai cu banii in acest moment, decide ca doar tu esti responsabil. Vrei mai multi bani? Munceste inteligent. In loc sa cheltuiesti banii pe tot felul de chestii fizice, care nu te ajuta prea mult, decide sa investesti in tine, de data asta inteligent. Adica, mergi la seminarii, cumpara carti, etc.

Decide din acest moment ca relatia ta cu banii este una dintre cele mai importante din viata ta. Asadar, ce ai face pentru a o imbunatati?

Pentru programari sedinte individuale trimiteti mail la mesaj.divin@yahoo.com. O discutie de 30 de minute este 150 de ron.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*