Cum sa “retragi” vorbele rele spuse?

De multe ori spunem cuvinte cu care ii ranim pe altii pentru ca ulterior sa le regretam si sa nu stim cum sa mai indreptam greseala facuta. Apoi, indiferent cate ai face (sau nu) persoana respectiva pur si simplu nu poate sa uite ofensele pe care i le-ai adus si se vede asta in atitudinea ei. Culmea este ca tot noi se plangem ca el/ea nu mai vrea sa “adopte” comportamentul anterior.

 

Ne asteptam ca, imediat ce recunoastem ca am gresit si ne-am asumat cele spuse, respectivul pur si simplu sa stearga cu buretele cuvintele infierate in inima si in sufletul sau si sa trecem mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Trebuie sa stii ca atunci cand vrei sa iei inapoi vorbele rostite asta echivaleaza cu o acceptare a greselii din partea ta, indiferent daca accepti sau nu verbal.

 

Primul pas este sa accepti reprosurile celuilalt si eventualele regrete pe care ti le va expune. Este foarte important sa realizezi ce impact au avut vorbele tale asupra celeilalte persoane pentru ca doar asa o sa constientizezi ce pasi ar trebui sa urmezi ca sa o “impaci”. Nu te repeta: ti-ai cerut scuze o data, este de ajuns. Altfel risti sa-i aduci aminte mereu de ceea ce s-a intamplat.

 

Incearca sa indrepti greseala pe care ai facut-o insa in termenii tai, altfel risti ca, ascultand cealalta persoana sa fii tu cel dezamagit in final. Daca reusesti sa ajungeti la un consens, tu recunoscandu-ti greseala, ar fi foarte bine.    

Pentru programari sedinte individuale trimiteti mail la mesaj.divin@yahoo.com. O discutie de 30 de minute este 150 de ron.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*