Cum sa spui “nu”

Multi dintre noi evita sa le spuna “nu” persoanelor din jur, tocmai pentru a nu-i rani. De fapt, atunci cand spui “nu” lucrurilor care nu iti plac de fapt spui “nu” lucrurilor care iti plac sau chiar visurilor tale. Ca sa spui “da” carierei tale care te va implini trebuie mai intai sa spui “nu” celei in care ai activat pana acum. De multe ori nu urmam pasii normali pentru a ne castiga existenta si suntem nevoiti sa renuntam la ce am invatat si sa invatam ceva nou.

 

Uneori prietenii ne trag in spate asadar trebuie sa renuntam la anumite persoane pe care le avem in jurul nostru. Nu este nici un motiv pentru care unii din noi ar trebui sa ne tragem in spate de la a avea succes. In anumite momente trebuie sa renuntam la o multime de activitati care mai mult ne incurcau. A spune “nu” inseamna a pune capat unor activitati care nu ne mai multumesc.

 

Trebuie sa te respecti pe tine in primul rand si apoi trebuie sa respecti timpul tau si sa fii constient ca acesta nu se mai intoarce inapoi, in cazul in care il pierzi facand lucruri carora trebuia sa le spui “nu” de la bun inceput. Practic daca nu ii refuzi pe ceilalti este ca si cum te-ai pune pe tine pe al doilea loc si pe ceilalti ii apreciezi mult mai mult.

 

Inainte de a spune da sau nu unui lucru sau unei persoane din viata ta fii sigur ca ai inteles foarte bine despre ce este vorba si ca poti sa-i dai un raspuns in masura in care stii si care vor fi consecintele. Asigura-te ca stii exact care este ajutorul pe care il vei da acestei persoane si ca nu doar promiti ca ulterior sa uiti sau nu cumva sa promiti ceva ce nu stii sigur daca poti duce la bun sfarsit.

 

Daca totusi te-ai hotarat sa refuzi acea persoana fii sigur ca ii comunici raspunsul tau printr-un mediu care sa te caracterizeze cel mai bine, cum ar fi: fata in fata, mess, telefon, etc. Asigura-te ca a inteles exact care este motivul pentru care o refuzi, asta daca iti doresti sa continui relatia pe care o aveti. Fii respectuos si incearca sa-i gasesti o solutie de care ea sa beneficieze chiar daca nu are ajutorul tau.

Pentru programari sedinte individuale trimiteti mail la mesaj.divin@yahoo.com. O discutie de 30 de minute este 150 de ron.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*